album    
         

 

 

   
   
Guido Gezelle, Paul Van Ostaijen, Michel Seuphor, Woordmuziek, Van Oastaijen ove Gezelle, De Prentenier, 1996

Guido Gezelle, Paul Van Ostaijen, Michel Seuphor, Woordmuziek, Van Oastaijen ove Gezelle, De Prentenier, 1996

 

   
       
   


Guido Gezelle, Paul Van Ostaijen, Michel Seuphor, Woordmuziek, De Prentenier, 1996

 

   
   

Guido Gezelle, Paul Van Ostaijen, Michel Seuphor, Woordmuziek, met een keuze uit de gedichten van de drie auteurs, en een ets van Michel Seuphor, verscheen in 1996.

Woordmuziek verscheen in een oplage ven 30 exemplaren, en werd gedrukt door Ronald Ergo op de handpersen van grafisch atelier De Schalmei. Henri Hemelsoet drukte de etsen. Afmetingen 26 x 36 cm.

 

Guido Gezelle, s Avonds

't Wordt al sterre dat men ziet
in dat hoog en blauw verschiet daar,
blijde sterren, anders niet,
in dat hoog en blauw verschiet.

't Wordt hier altijd al verdreit,
van dat oud en zwart verdriet daar,
't wordt hier altijd anders niet
als dat oud en zwart verdriet.

Laat mij, laat mij, in 't verdriet,
vliegen naar dat hoog verschiet daar,
waar men al die sterren ziet,
al die sterren,... anders niet!

(Aan Lod. Crevits)
Oogst 1860 [2]

 

   
   

 

       

 

 

 
 

 

 

     

 

 

 
 

 

 

     

 

 

 
 

 

 

     

 

 

 
 

 

 

     

 

 

     
 

 

 

     
 
   

[1] In 2004 organiseerde de Koninklijke Bibliotheek van België een tentoonstelling van bibliofiele boeken die tussen tussen 1991 en 2003 verschenen. Van Ronald Ergo (De Prentenier) werden vijf uitgaven weerhouden, waaronder de uitgave Woordmuziek, met een keuze uit de gedichten van Guido Gezelle, Paul Van Ostaijen en Michel Seuphor. Voor een beschrijving in de catalugus, klik hier.

De uitgaven van De Prentenier met Michel Seuphor maken deel uit van de collectie van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.
In 2001, naar aanleiding van de honderdste verjaardag van de geboortedag van Michel Seuphor, werd naast de overzichtstentoonstelling in het Hessenhuis, een kleine tentoonstelling over de literaire uitgaven van Seuphor georganiseerd in de Stadsbibliotheek Antwerpen.
Alle uitgaven die Ronald Ergo met Michel Seuphor realiseerde, maakten deel uit van deze tentoonstelling Seuphor, ook Woordmuziek. (cat.).

Catalogus bij de tentoonstelling Michel Seuphor in de Stadsbibliotheek Antwerpen, 8 september - 21 oktober 2001 / tekst en samenstelling:  Bram Daverveldt. - Antwerpen : Stadsbibliotheek Antwerpen, [2001]. - 56 p. : ill.; 20 x 20 cm
[2] Bron: Guido Gezelle,Dichtwerken deel 1 en 2 (ed. Frank Baur). Veen, Amsterdam 1949 (derde druk) | www.dbnl.org/tekst